Hoppa till sidans innehåll

ESOKs Medlemsbrev mars 2019

05 MAR 2019 21:08
Nytt år nya utmaningar!
  • Uppdaterad: 05 MAR 2019 21:08

Nytt år nya utmaningar!


ESOK har precis avslutat sitt 76:e verksamhetsår och vår första kvinnliga ordförande, Lotta J Sundblad har precis avslutat sitt sju-åriga uppdrag som ordförande. Än en gång Lotta tack för allt som du har gjort för ESOK i din ordföranderoll. Att sluta som ordförande innebär inte att man går rakt ut ur ESOK utan du kommer att vara engagerad även framöver i vår verksamhet och det är vi väldigt tacksamma för. Ett uppdrag som redan nu är på din lista är tävlingledare för Tony Pölder cup avslutningen som vi arrangerar i september vid Ränneborg.

Nu är det dags för mig själv att axla ordföranderollen. Vem är då Lars Nordgren?
Kanske mer känd s
om ”Lillis” i klubben där jag har varit med sedan 1990 när jag flyttade till Eksjö och flyttade ihop med min fru Carina Bergander. Jag har sedan dess varit i klubben och följt våra barn Hampus, Gabriella och Wilma och har mest jobbat med våra juniorer och seniorer på orienteringssidan men har under hela min ungdom och juniorålder också tävlat i skidor och skidorientering förutom orienteringen som har varit min huvudsport. Civilt har jag också varit i samma företag sedan 1990, dåvarande Becker Acroma som numera är Sherwin-Williams där jag nu är VD för trädivisionen i Norra Europa.

Varför ger man då sig på detta uppdrag?
Ja varför inte? ESOK är en stabil förening med långa traditioner och med olika ordföranden som har navigerat oss dit vi är idag, min målsättning är att kunna med hjälp av er alla ta oss en bit till på den inslagna vägen. Utmaningarna är många men som jag ser det är det stora att navigera i det nya samhället där det idiella möter det kommersiella, att kunna vara en modern förening som kommer att ha livskraften att kunna bli minst 100 år och då fortfarande som en aktiv flersektionsförening.

ESOK är en av stadens få föreningar där verksamheten pågår året runt, ingen rast ingen vila eftersom vi bedriver både vinter och sommarsäsong. Under dessa veckor är det fullt med vasaloppsåkare och så klart övriga skidåkare som kör på våra spår, samtidigt har vi 23 orienterare som varit på träningsläger i Alicante och i helgen körs Vasaloppet samtidigt som det är tävlingspremiärpremiär för orienteringssäsongen.

Man kan nog säga att ESOK har en aktivitet per dag om man slår ut det på ett år med alla kommittéer, snö produktion, tisdagsgruppen, orienteringsträningar, skidgrupper, gympa mm. Att vi bara orkar...

Det är där jag ser vår resa startar nu, vilka ska göra framtiden i ESOK, vad ska vi göra själva och vad kan andra göra åt oss osv. Hur finansierar man en sådan stor verksamhet i framtiden? Just nu har vi en väldigt stabil ekonomi och konsten är att kunna bedriva en stor verksamhet och ändå ha lite i reserv om det skulle behövas. Detta måste vi nu tillsammans fortsätta att jobba på för att våra ungdomar, juniorer och seniorer skall kunna utföra sina idrotter i vår förening och att dom även vill vara kvar när dom flyttar vidare i sina liv.

Att kunna sitta framför vinterstudion om något år och t.ex. se Hanna Abrahamsson stå i startboxen och nämns som tävlande för Eksjö, då är det många ledare som kan känna sig stolta.
Skidåkare, orienterare, MTB eller skidorienterare på olika nivåer
elit eller motionär och vilken nivå vi får glädjas åt spelar igentligen ingen roll, vi måste ha plats för alla!

På årsmötet togs det också som vanligt beslut om våra årsavgifter, så vänligen betala så fort ni har möjlighet enligt nedan:

Aktivavgiften för 2019 faktureras i oktober/november.

Vår hemsida och Facebook är uppdaterad med mängder
av aktuell information om träningar tävlingar, läger, kläder mm. Hjälp oss hjälpa vår natur, vår skog och spår. Uppdatera din info på Idrotten Online så sparar vi papper, porto och pengar. Du får mail och vi får en enklare hantering.


Vi ses i skog och spår! Hälsningar Lars ”Lillis” Nordgren, ordförande.

Skribent: Pelle Höglund
Epost: Adressen Gömd

 

VÅRA SPONSORER

 

 

Sherwin.jpg

 

 


 

 

 


 

Eksjö elteam_ai_F

 

 


 

 

 


 

Elektroservice_Eskilsson

 


Internordic

 


Postadress:
Eksjö SOK
Box 23
57521 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0381611533
E-post: This is a mailto link

Se all info