Hoppa till sidans innehåll

Höglandsträning 20/8

15 AUG 2019 09:44
  • Uppdaterad: 15 AUG 2019 09:44

Samling          Lillemarken väster om Eksjö, en del av det militära övningsområdet. Vägvisning från Ränneborg Idrottsplats. Parkering sker utmed asfalterad väg utanför militärt övningsområde. Inga bilar får köra in på övningsområdet då det krävs tillstånd. 400-600 m från parkering till målplatsen.

Start             Fri start mellan 18.00 – 18.30. Säg till funktionär innan start och vid målgång så håller vi koll på vilka som är kvar i skogen, 450 m grusväg från målplatsen till start.

Anmälan         Ingen föranmälan krävs.

Avgift            Ingen avgift för klubbarna inom Höglandssamarbetet. Avgift för övriga deltagare är 50 kr för vuxen och 20 för ungdom (betalas kontant eller med swish på plats).

Stämpling    Stora skärmar. Ingen sportident!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Träningsbeskrivning

                      Skala: 1:10 000. Ekvidistans: 5m.

Vit- och Gulbana består av ”vanlig” orientering. Andra halvan av banan går i ett område med mycket stigar vilket inbjuder till ett klurigt planbildsmoment.

Orange- och violettbana består inledningsvis av en riktningsövning. Banorna går där i en form av korridor så syftet är att vara noga med kompassriktningen så man inte hamnar utanför korridoren. Banorna övergår sedan i ett område med bara kurvbild. Att lunna läsa kurvbilden är en viktig och grundläggande kunskap inom orientering och syftet är att med hjälp av bara kurvbilden hitta kontrollerna. Vill man göra det svårast möjligt använder man inte kompassen dessa kontroller. Banorna avslutas i samma område som vit- och gul bana med en kortare kontroll-plock (korta sträckor med mycket riktningsändringar).

Banor             Vit 2 km

Gul 2,7 km

Orange 3,7 km

Violett 4,3

Livelox           Träningen kommer läggas upp på Livelox. Ta med din GPS och ladda upp efteråt för att analysera träningen på ett enkelt sätt.

Frågor            Carina Bergander, 070-200 98 90, This is a mailto link

PDF fil

Välkomna!

Skribent: Pelle Höglund
Epost: Adressen Gömd

 

Oringen 2022

 

 

VÅRA SPONSORER 


 Eksjö elteam_ai_F

 

 

 

 


 

Elektroservice_Eskilsson

 


Internordic

 


Postadress:
Eksjö SOK
Box 23
57521 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0381611533
E-post: This is a mailto link

Se all info