Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan om barns tävlande

02 MAR 2019 09:37
Under maj månad kommer vi att genomföra fyra träffar på olika platser i Småland.
 • Uppdaterad: 02 MAR 2019 09:37

Barn och ungdomars tävlande

Välkommen till mötesplats och diskussionsforum

Under 2018 har Svenska Orienteringsförbundet genomfört en studie kring barn och ungdomars tävlande. Vi har studerat mönster i tävlandet och ställt frågor till föräldrar, ledare, tränare, barn och ungdomar, både de som slutat och de som håller på. Nu vill vi träffa dig och berätta om resultatet och lyssna på dig och hur du tycker att verksamheten för barn och ungdomar ska utformas. Vi kommer att besöka ett antal platser och du väljer den som passar dig bäst.

Tid och plats

Vi kommer att genomföra fyra träffar i Småland. Träffarna startar klockan 18:00 och avslutas 21:00. Fika och macka serveras från klockan 17:30. Du väljer den dag som passar dig bäst.

Måndag 6 maj, Växjö

Onsdag 8 maj, Värnamo

Måndag 13 maj, Jönköping

Onsdag 15 maj, Vimmerby

Förutom Småland kommer vi att besöka ett antal orter under vintern och våren 2019. Du väljer den plats som passar dig bäst. Tider och platser kan komma att förändras. Mer information om platser och anmälan finns på http://www.svenskorientering.se/forening/Barnochungdom/studienbarnstavlande/.

Innehåll

Under 2018 har vi genomfört en studie kring barn och ungas tävlande. Syftet med studien har varit att se om det finns några tydliga orsaker till varför en del barn och unga väljer att sluta att tävla i orientering. Vi kommer bland annat att ta upp:

 •   Barn och ungas tävlingsmönster

 •   Vilka blir kvar och vilka försvinner?

 •   Vad säger barn och unga?

 •   Vad säger föräldrar och ledare?

 •   Förslag till förändringar, hur ser vi på det?

  På träffarna kommer vi att presentera resultat och som deltagare kommer du att få möjlighet att ge dina synpunkter på former och inriktning för tävlingsverksamheten för barn och unga. Vi kommer att ta hjälp av SISU Idrottsutbildarna för driva utvecklingsprocessen.

  För vem

  Vi vill träffa dig som har ett engagemang för barn och ungas möjligheter till deltagande i orientering. Vi vill gärna att barn och unga är vid på träffarna för att kunna fånga upp även deras synpunkter.

  Anmälan

  Anmälan cirka en vecka innan respektive träff. All information samt anmälan till träffarna finns på http://www.svenskorientering.se/Utbildning/sokutbildning/. Mer information om exakt tid och plats skickas ut alla anmälda cirka en vecka innan träffen.

  Upplysningar

  Har du frågor angående träffarna så kontakta Lasse Greilert, This is a mailto link.

 • Välkommen med din anmälan

 •  

  Svenska Orienteringsförbundet

  Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. This is a mailto link www.svenskorientering.se

Skribent: Pelle Höglund
Epost: Adressen Gömd

 

VÅRA SPONSORER

 

 

Sherwin.jpg

 

 


 

 

 


 

Eksjö elteam_ai_F

 

 


 

 

 


 

Elektroservice_Eskilsson

 


Internordic

 


Postadress:
Eksjö SOK
Box 23
57521 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0381611533
E-post: This is a mailto link

Se all info