Hoppa till sidans innehåll

Silva Leauge del 1

20 APR 2014 17:53
Fina resultat på Silva League deltävling 1 som avgjordes i Finspång.
  • Skapad: 20 APR 2014 17:53

För Eksjö SOK inledde juniorerna mycket bra med en finfin 3:e plats i D20 av Josefine Klintberg. Dessutom Linnea Goldsäter 8:a i D18 och Lucas Sundblad 9:a H18.

Josefine var starkt med från början och kämpade i täten större delen utav loppet och gav nog troligen bort en 2:a plats på slutet.Men tredje platsen är ändå en strålande inledning av Silva Leauge säsongen.

Dessutom var dagens lopp en mycket intressant inledning på kvalifceringen till sommarens JVM, där dagens lopp ingår som en del i uttagningarna. JVM är Josefines stora mål för säsongen.

Linnea hade en bra start med några små svängar men hon var nöjd efteråt.

Lucas startade tidigt och tog snabbt ledningen vid radiokontrollen. Han avslutade starkt och kom in ledningen i mål. Den löpstarka 17-åringen som var 6 på Natt-SM verkar gå en fin vår till mötes.

Laginsatsen var också strålande med Sanna Fasth ESOK:s D16 stjärna som provade att springa mot de äldre tjejerna slutade på en 20:e plats. 

I H18 hade ESOK yttliggare 4 grabbar som fick chansen i Silva Leauge och de gjorde det verkligen bra i det 65 man starka startfältet.

Oskar Lind ny i ESOK för iår har bytt från SOK Viljan slutade 20:e. Philip Edvardsson som fick en reservplats på morgonen visade direkt att han platsar i Silva Leauge och sprang in på en 22:a plats. Tobia Pizzati ESOK:s Schweiziska Europamästare slutade 31:a och August Kollberg sprang in på en 35:e plats. 

Skribent: Josefin Dahlsten

 

 

 

VÅRA SPONSORER 


 Eksjö elteam_ai_F

 

 

 

 


 

Elektroservice_Eskilsson

 


Internordic

 


Postadress:
Eksjö SOK
Box 23
57521 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0381611533
E-post: This is a mailto link

Se all info