Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

USM-skidor 11-13mars

16 MAR 2016 07:35
Fina prestationer vid U-SM i Boden 11-13 mars 2016

Eksjö SOK hade 3 deltagare till start när U-SM för 15- respektive 16-åringar gick av stapeln på Pagla skidstadion i Boden 11-13 mars. Loke Östangård H16, Carl Hedin H15 och Hanna Abrahamsson D16.
Bäst lyckade Hanna med en 4:e plats på sprinten och en 8:e plats i distansloppet.
  • Skapad: 16 MAR 2016 07:35

Fina prestationer vid U-SM i Boden 11-13 mars 2016

 

Eksjö SOK hade 3 deltagare till start när U-SM för 15- respektive 16-åringar gick av stapeln på Pagla skidstadion i Boden 11-13 mars. Förhållandena var mycket goda med 60-70 cm med snö i terrängen. Temperaturen var på  minussidan på natten och omkring noll på dagarna. Solen var mestadels framme vilket var härligt men gjorde det också lite knepigt att få perfekta skidor där det blev dagsmeja.
Spårprepareringen (samtliga distanser avgjordes i klassisk stil) var bästa möjliga och banorna kuperade och utslagsgivande. Banornas topografi inbjöd ingen till att åka utan fäste då det var omöjligt att få fördel av att staka runt banan.

De tre deltagarna från ESOK var Carl Hedin i H 15, Loke Östangård i H 16 och Hanna Abrahamsson D 16.

Första dagen var det distanstävling med intervallstart där 15-åringarna åkte 2 x 2,5 km och 16-åringarna 2 x 3,75 km. Här placerade sig Carl på en 44.e plats i en klass med hela 66 fullföljande. Med tanke på att Carl skadade sig under inomhusträning drygt en vecka tidigare och då en kort tid fick gå på kryckor var det fantastiskt att han kunde prestera så bra! Loke, som under säsongen letat efter den riktiga toppformen i många tävlingar, hittade denna gång alldeles rätt. Han kom in på en fin 11.e plats, endast 53 sekunder ifrån tredjeplatsen! Hanna presterade resultatmässigt än bättre och åkte in på en mycket fin 8.e plats, endast 32 sekunder ifrån 3.e platsen!

Andra dagen var det sprinttävlingar. Banan var 1 km och det gick som publik att följa i princip hela loppet ifrån skidstadion. På förmiddagen kördes prologen. Carl och Loke presterade bra båda två men hade inte riktigt marginalerna på sin sida. De 30 bästa gick vidare till kvartsfinal men tyvärr räckte inte deras tider riktigt till även om de var mycket nära. För Hanna gick det dock bättre, hon kom in på 8.e plats på prologen. Resultatet överraskade henne mycket då hon innan tävlingen sagt att hon inte var någon sprinter utan mera en distansåkare! Hanna gick således vidare till kvartsfinal. Där kom hon tvåa i sitt heat och blev därmed klar för semifinal. Redan då visste hon att det skulle bli ytterligare två lopp denna dag då semifinalerna skulle avgöra vilka åkare som skulle hamna i A- respektive B-final.
Hanna åkte semifinal två och kom där in på en 3.e plats. Heatet gick snabbare än semifinal ett och Hanna gick som så kallad lucky looser till A-final! Finalen blev rafflande med ett fall i slutet av loppet bland en av deltagarna. Lyckligtvis störde detta inte Hanna och hon lyckades kämpa sig in på en 4.e plats bland de 6 finalisterna! Inte dåligt för en åkare ifrån Götaland! Men hon var faktiskt inte bästa
Götalandstjej i finalen då Karin Pettersson ifrån Boxholm-Ekeby kom på en fin
2.a plats.


Tredje dagen var det stafetter som krävde 3 deltagare i varje lag. ESOK kunde därför inte mönstra ett eget lag. Istället deltog Carl och Hanna i Mix-stafetten där deltagarna lottades in i olika lag. Loke valde istället att åka ett långpass i den fantastiska skidterrängen kring Pagla skidstadion.

Sammanfattningsvis var det en härlig skidupplevelse från början till slut uppe i Boden. Vi fick se fina prestationer av våra åkare med Hannas 4.e plats som bästa resultat! Det är kul att se att våra åkare är så duktiga. Målmedveten träning och konstsnö på hemmaplan är en stor del av förklaringen.

 

/Anders Abrahamsson

Skribent: Stefan Djurstedt

 

 

 

VÅRA SPONSORER 


 

 

 

 


 

Elektroservice_Eskilsson

 


 

Postadress:
Eksjö SOK
Box 23
57521 Eksjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info