Hoppa till sidans innehåll

Minnesord Göran Bergander

04 NOV 2020 17:20
En stor orienteringsledare har gått ur tiden.
  • Skapad: 04 NOV 2020 17:20

En stor orienteringsledare har gått ur tiden. I början på - 60 talet kom han till Eksjö SOK efter att ha börjat sin orienteringskarriär i Aneby SK.  Han kom snabbt in orienteringsverksamheten som ledare för nybörjarkurser och blev 1965 ordförande i orienteringssektionen och ansvarig för orienteringsverksamheten. En befattning han hade i drygt 50 år. Han har stor del i att klubben utvecklats till en av Smålands framgångsrikaste.

Framförallt var det ungdomsverksamheten som låg honom och hustrun Siv varmt om hjärtat vilket resulterade i att klubben ett antal år utsågs till Smålands bästa ungdomsklubb. Under åren har han arrangerat ett otal klubbresor, gemensamma boenden vid O-ringen och läger, där han ofta stod för mathållningen. Verksamheter som skapade en mycket stor klubbgemenskap. Bland annat var resorna till 5 – dagars Schweiz mycket uppskattade.

Göran var därutöver ordförande i Eksjö SOK under tiden 1974 – 1987. Där han införde bl.a planeringsdagar där vi, ibland på annan ort, organiserade klubbverksamheten och satte visioner och mål.

Banläggning var ett annat av hans stora intresse. Han presterade fina banor såväl till klubbtävlingar, Smålandskavlar som Svenska Mästerskap. Under de snörika vintrarna på 80-talet tillbringade han många timmar på snöscootern som banläggare vid bl.a Sverige Spelen och SM i Skidorientering. Bankontrollantuppdragen var många framförallt åt grannklubbar.

Göran åtog sig även ansvarsfulla uppdrag i Smålands Orienteringsförbund såsom ungdomsledare, utbildningsledare, sekreterare och ordförande i tekniska kommittén under många år. Många har fått sin utbildning i banläggning av Göran.

När det var dags för Småland att arrangera O-ringen var han tävlingschef vid arrangemangen både i Skillingaryd 2005 och Eksjö 2009.

Göran var även medlem i Smålands Skogskarlar

De senare åren har han fått dra ner sitt engagemang pga sjukdom, men vi har ändå fått besök av honom vid våra arbetsdagar och fika på tisdagar vid Skidstugan.

Vi tackar Göran för ett livslångt engagemang i orienteringsrörelsen och Eksjö SOK. Han kommer alltid att finnas i våra tankar och hjärtan.

 

Orienteringsvänner, klubbkamrater gm Lennart Henriksson.

Skribent: Pelle Höglund
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

VÅRA SPONSORER 


 

 

 

 


 

Elektroservice_Eskilsson

 


 

Postadress:
Eksjö SOK
Box 23
57521 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0381611533
E-post: This is a mailto link

Se all info