Hoppa till sidans innehåll

Påsk 4:a tävlingen inställd

20 MAR 2020 09:25
  • Skapad: 20 MAR 2020 09:25

ESOKs planerade orienterinsgtävling den 11 April är inställd.

Igår kväll tog vår tävlingsledare Lotta J Sundblad tillsammans med ESOKs styrelse beslutet att vi ställer in vår tävling som skulle ha genomförts den 11 April. Hygien, toaletter samt omsorg om att inte utmana varken funktionärer eller äldre att ställa upp på arrangemang i klubbens regi ligger bakom beslutet samt SOFTs och SMOFs beslut och rekommendationer angående tävlingar, träningar och kurser under rådande COVID-19 omständigheter. Vi kan i dagsläget tänka oss att ändra arrangemanget och återkomma med det som en närtävling senare i år.

 

Vi i styreslen vill också hänvisa till vår tidigare information i veckan att vi som förening följer de rekommendationer som finns om tävling, träning och annan verksamhet som Riksidrottsförbundet, Folkhälsomyndigheten, Skidförbundet och Orienteringsförbundet rekommenderar.

 

ESOKs styrelse understryker att vi starkt rekommenderar att de som tillhör s.k riskgrupper avstår helt från att deltaga i vår verksamhet under den kommande perioden enligt SOFTs och SMOFs rekommendationer där man rekommenderar ”Orienterare över 70 år” att just nu fundera över sitt deltagande på klubbaktiviteter. Detta beslut grundas av att SOFT följer en rekommendation från Folkhälsomyndigheten att personer över 70 år bör begränsa de sociala kontakterna och i stället träna enskilt just nu.


Vi vill också påminna om är man det minsta sjuk skall man som alltid avstå från all sorts träning och detta gäller i högsta grad nu. Känner man det minsta oro för en eventuell smittspridning skall man avstå att deltaga i vår verksamhet just nu, detta gäller även våra egna ledare.

Ta hand om er alla

SMOF rekommendation

SMOF beslut

 

ESOKs styrelse den 20 mars, 2020

Skribent: Pelle Höglund
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

VÅRA SPONSORER 


 

 

 

 


 

Elektroservice_Eskilsson

 


 

Postadress:
Eksjö SOK
Box 23
57521 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0381611533
E-post: This is a mailto link

Se all info