KM - skidor 9/3

• 6 feb 2024
  • Skidor

I år kommer KM på skidor att genomföras 9/3 på Nässjö SKI:s tävling Nässjöjakten. Tävlingen går i klassisk stil.

Ungdomar anmäler sig i sina egna klasser liksom H21 och D21. Övriga vuxna anmäler sig i motionsklassen H21-motion eller D21-motion så bildar vi KM-klasser efter deltagarantalet från klubbens deltagare.

//Skidsektionen

ESOK:s Sylvesterlopp - 2023 blir av!

• 18 dec 2023
  • Orientering, Skidor

Tack Monica och Roger som har erbjudit att ta "stafettpinnen" att genomföra ESOK:s Sylvesterlopp för 27:e gången i rad på Nyårsafton.

Första gången loppet genomfördes var Nyårsaftonen 1997.

I år kör vi igen tack vare Monica Henriksson och Roger Svärd!

Följande klasser finns:

Herrar och Damer, långa banan (9,1 km)

Herrar och Damer, mellan banan (6,4 km)

Herrar och Damer, korta banan (2,8 km)

Gemensam start för alla klasser beräknas ske runt 10,20 vid Högefälle.

Fika och prisutdelningen efter dusch och bastu.

Välkomna till förhoppningsvis en trevlig träningsrunda med lite tävling!!

Anmälningsavgiften är

20:- för ungdomar upp t.o.m 20 år

40:- för alla fr.o.m 21 år och uppåt

I avgiften ingår fika och om man har varit duktig eller har tur, något trevligt pris!

Lillis o Cinna

Skidträning ungdom säsong 23-24

• 4 sep 2023
  • Skidor

Ungdomarnas träningsprogram för hösten 2023 ligger nu ute.

v36 börjar vi med rullskidor, träningarna ute i skidstugan börjar v.40. Läs mer på informationen nedan.

skidträning ungdom v.36-45 2023

OL-Konfaläger söker kökspersonal

• 23 feb 2023

Hej medlemmar i Eksjö SOK!

Konfaföreningen söker nu köksbiträden till årets upplaga av OL-Konfaläger 21 juni - 14 juli.

Högefälleloppet

• 5 feb 2023
  • Skidor

Idag avgjordes Högefälleloppet i Eksjö. Det var masstartslopp i klassisk stil och även deltävling i Pölder cup för H/D 13-14 samt H/D15-16.

H 13-14 var den största klassen där segrade Eksjö åkaren William Jonsson. D 13-14 var det 8 startade tjejer där ledaren i Pölder cup Meja Fransson från Landsbro vann klassen och behåller sin ledande placering. I H15-16 deltog 5 åkare och där segrade Pölder cup ledaren Melker Svensson från Landsbro, även han behåller ledarpostionen i cupen.I D 15-16 var det glädjande hela 9 tjejer som körde, där segrade silvermedaljören från USM Matilda Grahn från Hallby. Ledaren av Pölder cup Maja Lax även hon från Hallby placerade sig på en andra plats och behåller sin ledning i Pölder cup.

Pallplatser för Eksjöåkare övriga ungdomsklasser blev Noah Jonsson 1a och Ebbe Sander 2a i H9-10. Stig Simonsen 3a i H11-12. Anders Almerheim 3a i H15-16. 15 ungdomar från klubben startade.

H21 klassen vanns av David Thorell IK Stern. Segrar till Eksjöåkare blev det i H35 Joakim Jonsson, H50 Björn Källgren, H17-20 Einar Austli, D21 Ida Djärf samt i D17-20 Karstin Almerheim.